Com reciclar residus a la llar?

Els residus són recursos que no podem desaprofitar. Actualment, segons les dades publicades per Eurostat, l'Oficina d'Estadística de la Unió Europea, es recicla un 33,5% del total de residus rebutjats, una xifra que se situa per sota de la mitjana europea, la qual és de 46,4%. A continuació expliquem la importància del reciclatge i també alguns consells sobre com reciclar residus a la llar.

Per què és important reciclar?

Diàriament es malgasten un gran nombre de materials (cartons, vidres, metalls, plàstics…) que podrien tenir una segona vida. Des de la nostra llar podem posar el nostre granet de sorra a través del reciclatge domèstic, ja que els seus beneficis són tant per als éssers humans com per al medi ambient.

El reciclatge consisteix en l'obtenció de nous productes a partir de materials o productes ja utilitzats. Aquest procés permet allargar el cicle de vida i, per tant, la utilitat dels recursos.

Alguns dels seus beneficis de reciclar són la disminució de la contaminació, la preservació de recursos naturals o l'estalvi d'energia, ja que alguns de passos del procés d'elaboració s'ometen i no és necessari començar de nou el procés.

Com reciclar residus a la llar?

Si estàs començant a informar-te sobre com reciclar, en realitat és més senzill del que sembla. El més important és seguir una bona organització. En funció de les teves preferències, i també de l'espai de l'habitatge, pots optar per diverses alternatives, encara que les més usuals són disposar de quatre cubs o recipients diferents, o bé de quatre bosses per a reciclatge, que et permetin separar tots els residus segons la següent classificació:

- Paper i cartó
- Envasos
- Vidre
- Restes

A més, cal tenir en compte que els medicaments i els aparells electrònics també han de reciclar-se.

El reciclatge de medicaments és una acció que aporta un gran benefici al nostre entorn, tot i que molta gent encara ho desconeix. Per aquest motiu, és necessari dipositar els medicaments que estiguin caducats, o els que s'hagin acumulat, en els contenidors especials que ofereixen totes les farmàcies.

A més, tots els aparells que funcionin amb piles, bateries o corrent elèctric també han de reciclar-se de manera especial. Han de portar-se a l'anomenat “punt net”, una instal·lació de propietat municipal on es pot dipositar de manera separada tots els residus generats.

Reciclar és una acció que és sinònim de responsabilitat i de cura del medi ambient. És una activitat molt positiva en la qual pot participar qualsevol membre de la família després de conèixer quina és la forma més òptima de reciclar residus a la llar.

info@fornoscontenidors.com

(+34) 977 489 760

TTV3454 Km 11,87 - Deltebre, Tarragona