Subvencions per a la retirada de residus que contenen amiant

L’Agència de Residus de Catalunya va obrir el juliol una convocatòria d’ajudes per a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant. És important recordar que el termini de presentació d’aquestes subvencions és fins a l’exhauriment de la disponibilitat pressupostària (1 milió d’euros) o bé fins al 29 de novembre de 2019.

Objectiu de la convocatòria

La presència d’amiant suposa un problema de salut pública i de medi ambient. Anys enrere es considerava perillós quan es trencava, però actualment sabem que la seva nocivitat també està relacionada amb la seva degradació, sigui per l’antiguitat del material o bé pels factors climatològics.

La preocupació avui dia és que com la vida útil de l’amiant és d’entre 30 i 40 anys, la seva degradació ja ha començat, ja que va ser quan es va utilitzar en grans quantitats per a la construcció i la indústria. El motiu de què es fes servir en múltiples aplicacions era les seves capacitats d’aïllament tèrmic i de resistència química i mecànica.

Així doncs l'objectiu de les subvencions per a la retirada de residus que contenen amiant és el de promoure i fomentar la retirada però amb les condicions més òptimes, per tal de minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública.

Qui es pot beneficiar de les subvencions?

Poden acollir-se als ajuts els propietaris de béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció, siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

A més, les subvencions cobreixen el 100% de la factura emesa per l’empresa RERA, amb una quantitat màxima de 6000 €.

Requisits per sol·licitar-les

El principal requisit és que una empresa especialitzada i inscrita al RERA (Registre d’Empreses per a la Retirada d’Amiant) sigui la que realitzi el procés de desamiantatge.

L’import de l’ajut inclou les despeses de desamiantatge, el transport i la gestió dels residus, però és indispensable que una empresa experta gestioni tot el procés, des de la gestió de la documentació i fins al desamiantatge.

Si tens qualsevol dubte relacionat amb les subvencions per a la retirada de residus que continguin amiant, des de Fornós Contenidors et podem ajudar i oferir un acompanyament complet durant tot el procés, garantint la màxima seguretat i optimització en totes les fases.

info@fornoscontenidors.com

(+34) 977 489 760

TTV3454 Km 11,87 - Deltebre, Tarragona