Servei de recollida selectiva de residus a Deltebre

L’octubre del 2018 es va iniciar el nou servei públic de Deltebre amb el qual es podia gestionar de manera directa el servei de recollida d’escombraries. Juntament amb Innovia Coptalia, mitjançant una UTE, ens vam fer càrrec de materialitzar el contracte d’Imatge de Poble i de gestionar la recollida selectiva de residus municipals.

Ara, un any després, el balanç és molt positiu. Des d’un primer moment, les millores han estat presents en diversos aspectes, com la instal·lació de contenidors nous o el fet que els camions buidin els contenidors amb més freqüència.

L’última novetat respecte al servei de recollida selectiva de residus municipals és la incorporació, des del mes d’octubre, d’una caixa rentacontenidors, la qual neteja i desinfecta els contenidors, per dins i per fora, eliminant la brutícia i les taques que puguin haver-hi.

El funcionament de la caixa rentacontenidors és el següent: a través d’un sistema de sensors i càmeres d’alta precisió, a més d’un braç robotitzat que s’allibera del camió, el contenidor s’eleva i es col·loca dins la caixa. Un cop dins, la combinació d’uns remolins d’aigua calenta amb uns detergents especials permeten una neteja interior a fons del contenidor. L’exterior es neteja, per tots quatre costats, gràcies a uns raspalls rotatius.

Aquesta novetat és una mostra de les millores del servei d’escombraries, perquè l’objectiu és seguir aportant solucions i millores en la recollida selectiva de residus municipals.

Per una altra part, aquest any també s’ha iniciat des de l’Ajuntament de Deltebre la campanya “Deltebre Recicla”, amb la finalitat d’animar a la gent a reciclar per tal de crear des d’avui el Deltebre del futur. En aquesta campanya s’informa del servei de deixalleria de Deltebre i del punt verd de Riumar, i també s’especifica a quin color de contenidor ha d’anar cada residu.

És important conscienciar a la gent de la importància del reciclatge, perquè els residus són recursos que no s’han de desaprofitar i, malauradament, de manera diària, es malgasten molts diversos materials que poden tenir una segona vida.

Des de Fornós Contenidors estem satisfets de poder participar, mitjançant la UTE amb Innovia Coptalia, en les millores del poble de Deltebre i de formar part d’aquest servei de recollida selectiva de residus municipals.

info@fornoscontenidors.com

(+34) 977 489 760

TTV3454 Km 11,87 - Deltebre, Tarragona